Etävastaanotot

Piispanportin terveysasemalla asiakas voi olla yhteydessä hoitajaan ja lääkäriin myös etävastaanoton avulla. Etävastaanottomuotoja ovat puhelu, video sekä jatkossa keväällä myös chat-keskustelu ja sähköinen asiointi. Etävastaanotolle pääset usein nopeammin kuin perinteiselle hoitajan tai lääkärin vastaanotolle.

Etävastaanotolla voidaan hoitaa monenlaisia akuutteja vaivoja, kuten virtsatietulehduksia, ylähengitystieinfektioita, tavallisia silmätulehduksia ja ihottumia sekä monia kiireettömiä asioita. Tilanne arvioidaan aina yksilöllisesti. Lääkäri voi määrätä lääkkeitä, uusia reseptisi, tehdä lähetteen jatkotutkimuksiin tai kirjoittaa lyhyen sairausloman. Etävastaanotolla voidaan hoitaa myös lapsipotilaita.

Palvelu ei sovellu vakavan sairauden hoitoon eikä tilanteisiin jotka vaativat fyysistä tutkimista. Tilanne arvioidaan aina yksilöllisesti. Etävastaanotolla ei määrätä uni- ja psyykelääkkeitä tai vahvoja särkylääkkeitä (PKV–lääkkeitä), mikäli näiden käyttö ei ole jo aiemmin tehdyn hoitosuunnitelman mukaista. Myöskään esimerkiksi korvatulehdukseen tai poskiontelotulehduksen ei määrätä antibioottia etävastaanotolla, koska nämä vaativat tilanteen arvioimisen vastaanotolla paikan päällä.

Ajanvaraus

Asiakkaalle voidaan varata etävastaanotto, mikäli se hoidontarpeen arviossa todetaan soveltuvaksi ja asiakas on itse halukas tällä tavoin hoitamaan asiansa.

Etävastaanotto Pihlajalinna-videovastaanottosovelluksella

Voit osallistua etävastaanotolle myös Pihlajalinna-videovastaanottosovelluksen kautta kotoa käsin. Videovastaanottoa varten tarvitset älylaitteen, johon on ladattu Pihlajalinna-videovastaanottosovellus tai tietokoneen, jossa on internetyhteys sekä sisäänrakennettu tai ulkoinen kamera ja mikrofoni. Voit ladata sovelluksen App Storesta tai Google Playsta.

Ohjeet Pihlajalinna-videovastaanottosovelluksen lataamiseen ja käyttöön löydät täältä

Tietokoneella videovastaanotto toimii Chrome -selaimella. Voit asentaa selaimen tästä.

Näin osallistut etävastaanotolle Pihlajalinna-videovastaanottosovelluksella:
1. Sinulle lähetetään ennen varattua aikaa sähköpostitse vastaanoton linkki. Klikkaa linkkiä, ja vastaanotto avautuu verkkoselaimeen.
2. Tunnistaudu palveluun verkkopankkitunnuksilla.
3. Odota virtuaalisessa odotushuoneessa videovastaanottoaikaasi ja varmista että kamera ja mikrofoni ovat päällä.
4. Ota asiantuntijan videopuhelu vastaan.

Mikäli sinulla on ongelmia videovastaanotolle liittymisessä tai haluat kysyä jotain siihen liittyvää, ota yhteys p. 050 311 8934.