Pihlajalinna vastaa Espoon Piispanportin terveysaseman toiminnasta 1.1.2022 alkaen

Espoon Piispanportin terveysaseman toiminnasta vastaa vuoden 2022 alusta alkaen Pihlajalinna. Tämä ei aiheuta muutoksia terveysaseman toiminnassa, vaan palvelut ja asiakasmaksut ovat samat kuin kaupungin muilla terveysasemilla. Pihlajalinna tuottaa terveysaseman palvelut Espoon kaupungin toimeksiannosta.

Piispanportin terveysasema vastaa Espoossa Suurpellon, Henttaan ja osan Kuitinmäen alueen asukkaiden terveysasemapalveluista. Jo aiemmin alueen ulkoistetun terveysaseman palvelut valinneet asiakkaat jatkavat suoraan uuden yksikön hoidossa. Julkisen terveydenhuollon asiakkaana voit myös valinnan vapauden perusteella valita Piispanportin terveysaseman palvelut asuinpaikasta riippumatta.

− On hienoa aloittaa yhteistyö perusterveydenhuollon palveluiden tuottajana Espoon ulkoistetun terveysaseman osalta. Tavoitteenamme on tuoda laadukasta vastaanottotoimintaa terveysasemalle lähi- ja etävastaanottoja hyödyntäen, Pihlajalinnan operatiivinen johtaja Teija Kulmala kertoo.

Terveysasema sijaitsee Espoossa Iso Omenan välittömässä läheisyydessä osoitteessa Piispanportti 10, 5. kerros. Terveysasema on avoinna maanantaista perjantaihin kello 8−16. Piispanportin terveysasema avataan asiakkaille maanantaina 3.1.2022.

− Tuotamme laadukasta espoolaista terveysaseman lääkäri-hoitaja-vastaanottopalvelua uudella tiimimallilla, jossa palveluun pääsy on nopeaa. Digitaaliset palvelut etävastaanottoina ovat osa terveysaseman palveluita. Pitkäaikaisempaa hoitosuhdetta tarvitsevat saavat oman yhteyshenkilön, Pihlajalinnan Uudenmaan aluejohtaja Riia Siivikko sanoo.

Espoo kilpailutti ulkoistetun terveysaseman hankinnan, kun Oma Lääkärisi Matinkylän sopimuskausi tuli päätökseen. Kilpailutuksen voitti Pihlajalinna. Oma Lääkärisi Matinkylän väestövastuulla olleet espoolaiset siirtyvät Pihlajalinnan asiakkaiksi automaattisesti. Asiakkaat, joita muutos koskee, tulevat saamaan tiedon asiasta kirjeellä kotiinsa loppuvuoden aikana.

− Ulkoistettu terveysasema on osa Espoo-tarinan mukaista monituottajamallia. Pihlajalinnalla on pitkä kokemus julkisten sote-palvelujen tuottamisesta ja uskon, että palvelut jatkuvat Matinkylässä erittäin laadukkaina. Terveysaseman avaamista on suunniteltu hyvässä yhteistyössä ja tavoitteenamme on, että potilaiden näkökulmasta siirtymä tulee olemaan sujuva, Espoon terveyspalvelujen johtaja Markus Paananen sanoo.

Lisätiedot: aluejohtaja Riia Siivikko riia.siivikko@pihlajalinna.fi 050 5299 784