Etävastaanotot

Huhtasuon terveysasemalla voit tavata lääkärin myös videovastaanotolla. Videovastaanotolle pääset usein nopeammin kuin perinteiselle lääkärinvastaanotolle.

Etävastaanotolla voidaan hoitaa monenlaisia akuutteja vaivoja, kuten virtsatietulehduksia, ylähengitystieinfektioita, tavallisia silmätulehduksia ja ihottumia sekä monia kiireettömiä asioita. Lääkäri voi määrätä lääkkeitä, uusia reseptisi, tehdä lähetteen jatkotutkimuksiin tai kirjoittaa lyhyen sairausloman. Etävastaanotolla voidaan hoitaa myös lapsipotilaita.

Palvelu ei sovellu vakavan sairauden hoitoon eikä tilanteisiin jotka vaativat fyysistä tutkimista. Tilanne arvioidaan yksilöllisesti. Videovastaanotolla ei määrätä uni- ja psyykelääkkeitä tai vahvoja särkylääkkeitä (PKV–lääkkeitä). Myöskään esimerkiksi korvatulehdukseen tai poskiontelotulehduksen ei määrätä antibioottia videovastaanotolla, koska nämä vaativat tilanteen arvioimisen vastaanotolla.

Ajanvaraus

Voit varata ajan etävastaanotolle Huhtasuon terveysaseman ajanvarausnumerosta 014 266 0121. Ajanvaraus on avoinna ma−pe klo 8−16.

Etävastaanotto terveysasemalla

Etävastaanotto tapahtuu terveysasemalla, jossa hoitaja ottaa sinut vastaan, kirjaa sinut etävastaanotolle ja varmistaa, että tietokoneyhteys lääkärin kanssa toimii. Lääkäri ottaa sinut virtuaalisesti vastaan.

Etävastaanotto Pihlajalinna-videovastaanottosovelluksella

Voit osallistua etävastaanotolle myös Pihlajalinna-videovastaanottosovelluksen kautta kotoa käsin. Videovastaanottoa varten tarvitset älylaitteen, johon on ladattu Pihlajalinna-videovastaanottosovellus tai tietokoneen, jossa on internetyhteys sekä sisäänrakennettu tai ulkoinen kamera ja mikrofoni. Voit ladata sovelluksen App Storesta tai Google Playsta.

Ohjeet Pihlajalinna-videovastaanottosovelluksen lataamiseen ja käyttöön löydät täältä

Tietokoneella videovastaanotto toimii Chrome -selaimella. Voit asentaa selaimen tästä.

Näin osallistut etävastaanotolle Pihlajalinna-videovastaanottosovelluksella:
1. Sinulle lähetetään ennen varattua aikaa sähköpostitse vastaanoton linkki. Klikkaa linkkiä, ja vastaanotto avautuu verkkoselaimeen.
2. Tunnistaudu palveluun verkkopankkitunnuksilla.
3. Odota virtuaalisessa odotushuoneessa videovastaanottoaikaasi ja varmista että kamera ja mikrofoni ovat päällä.
4. Ota asiantuntijan videopuhelu vastaan.

Mikäli sinulla on ongelmia videovastaanotolle liittymisessä tai haluat kysyä jotain siihen liittyvää, ota yhteys p. 050 311 8934.