Pihlajalinna tuottaa Hangon alueen terveysasemapalvelut 1.1.2023 alkaen yhteydenottokanavat säilyvät ennallaan

Pihlajalinna on valittu Hangon alueen terveysasemapalveluiden tuottajaksi. Terveysasemapalveluiden yhteydenottokanavat säilyvät ennallaan.

Terveysasemapalveluiden yhteydenottokanavat tulevat säilymään nykyisellään muutoksen myötä. Terveysasemalle saa jatkossakin yhteyden puhelimitse samasta numerosta (019 2203 555) sekä Omaolon kautta.

“Vuodenvaihteessa Hangon terveysasemapalvelujen taustalla tapahtuu kaksi isoa muutosta, kun palveluiden tilaaja muuttuu hyvinvointialueeksi ja palveluntuottaja Pihlajalinnaksi. Asiakkaille muutos ei näy aluksi muuten kuin siinä, että henkilöstön työasut muuttuvat ja lääkärikunta vahvistuu. Toimintamalli ja puhelinnumero pysyvät samana”, kertoo Pihlajalinnan julkisten palveluiden kehittäjäylilääkäri Tiina Määttä.

Pihlajalinnalla on vahva tausta ja pitkä historia yhteistyöstä julkisen puolen kanssa. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen terveysasemaulkoistuksista Pihlajalinna vastaa myös Espoon Piispanportista.

Pihlajalinna tuottaa jo nyt Hangon terveyskeskuksen vuodeosaston lääkäripalvelut ja ikäihmisten vastuulääkäripalvelut kotihoitoon sekä palveluasumisen asukkaille. Nyt alkava ulkoistussopimus kattaa yleislääkäritasoiset terveyden- ja sairaanhoitopalvelut samassa laajuudessa kuin Hangon terveysasema on aiemminkin palvellut.

Pihlajalinna tuottaa alueella vuoden 2023 alusta yhteensä noin 8 000 asukkaan terveysasemapalvelut. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen kanssa solmitun hankinnan arvioitu arvo on viisi miljoonaa euroa.